1amirasyraf's Blog

share anything and everything in our lives

Kisahku…Asyrafku…

on 09/05/2010

1 Sept 2010, Ayah masuk hospital..Hospital Pakar Damansara (DSH)…jalani pembedahan batu karang & hernia…Ayah laluipembedahan  selama 5 jam…result?? batu karang mmg besar…nk kata besar telur ayam, nanti orang kata exaggerate lak…to be on the safe side, ia sebesar bola golf, besarkan???…No wonder Ayah has always be in pain all these years…

So, the first 2 days Ayah di DSH, Amir dijaga oleh maid Ayah…malam pertama balik dari DSH, bila terpandang mata Amir, nampak benar dia merinduiku…ku sapanya “Assalamualaikum Amir, how are u, sayang?” Amir pandang wajahku dan ku rasa waktu trhenti sebentar kerana ku dapat lihat cahaya dalam matanya…seolah2 boleh dengar Amir berkata, Yeay2, Mama dah balik…ku senyum pada Amir…terus Amir berkata take bath, pijama…Dalam bilik air, ku boleh dengar Amir menyanyi…ku tersenyum…malam itu Amir tidur lambat…next day nak kejut ke sekolah punyalah susah…seperti biasa bila dah lewat tidur, Amir pun mengamuk nak ke sekolah…balik sekolah pun Amir mengamuk, sebab Amir tau Mama tak ada di rumah…maafkan Mama, Amir…Mama nak tengokkan Yayah…

Asyraf???, mmmm last day sekolah kan? Asyraf dengar Ayah Longnya berkata kalau dah last day sekolah tak payah la pegi sekolah…so, ponteng la dia…Yayahnya dijadikan alasan…kata Asyraf “Asyraf, taknak ke sekolah sebab nak jaga Yayah di Hospital”…Nak jawab apa?? Turutkan aje la…

Semalam ke DSH bersama Asyraf lagi…di lobi DSH ada jualan bazaar…nak masuk lif Asyraf bersuara…cantikkan??, ku bertanya apa yang cantik? Asyraf kata beg tu…ku bertanya untuk sapa beg tu?? Asyraf jawab untuk Mama la…nanti Asyraf nak datang balik dengan Papa, belikan beg cantik untuk Mama, ye…tak terkata diriku…cuma mampu tersenyum…Baru 6 tahun, tapi dah tau apa yang cantik nak mama pakai…Asyrafku makin besar rupanye.

Keadaan Ayah?? Pain killer telah dihentikan so now Ayah is feeling  very uncomfortable and restless. Wish I can switch places with him…Ayah, hang in there, ya…

Ramadhan sudah dipenghujung…Syawal makin hampir…Dapurku belum lagi diharumi dengan bau biskut atau kek…belum ada lagi mood nak buat apa-apa…fikiranku kusut mengenangkan Ayah…

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: